4 Comments

 1. Ifall alla tjejer hade varit lesbiska hade kanske reklamen made some kind of sense men nu tänker jag mest wtf? Ett gäng halvnakna tjejer får mig inte att vilja köpa jeans från Lee. Särskilt inte när fokus inte ens är på jeansen.

 2. Fast uppenbarligen får det oss att vilja köpa jeans. Annars hade de inte haft det med i reklamen. Det är ju så det funkar.. De utstrålar ju nån slags sexuell frihet och ungdomlighet. Och det vill ju alla ha. Men det är så jävla ansvarslöst av branschen att bara utnyttja oss och vår fallenhet för sådant här, och därmed ännu mer nödvändigt för oss att förbereda oss, skaffa vapen i form av kritiskt tänkande.

  1. Möjligt att denna reklam får män att köpa fler jeans. Själv stör jag mig bara på den för att den känns så fruktansvärt onaturlig.

 3. Vissa reklamer på denna sidan är ju helt fruktansvärt smaklösa men när det kommer till denna bilden får ni nog ta och tänka efter lite extra på vad ni egentligen förfasar er över…

  Det finns en rörelse som jobbar för avsexualisering av kvinnokroppen, som bland annat strider för att kvinnor ska få bada utan bikiniöverdel på badhus m.m. Om bara kvinnliga överkroppar visas i ett avsexualiserat sammanhang borde det väl ändå föra acceptansen åt rätt håll?

  Om dessa tjejer nu var lesbiska, skulle ju sammanhanget bli sexuellt laddat och det vore betydligt mer smaklöst i mitt tycke. Här är ju brösten övertäckta också, så jag tycker inte att det är något att tjafsa om. Personligen vill jag varken se avtäckta mansbröst eller kvinnobröst i reklam men just nu tillåts hycklande nog enbart mansbröst.

  Det enda som skulle kunna provocera med denna reklamen är att tjejerna ser förargligt snygga ut och det sticker givetvis i ögonen på folk som är mindre lyckligt lottade. Att bädda in missnöje över sitt eget utseende under feminismens paroll är grovt egoistiskt och dessutom ett extremt hyckleri. Tänk på det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.